Mândra Chic este o mică întreprindere socială în cadrul Muzeului de Pânze și Povești, care creează zestre contemporană, sub formă de manifest cultural! Mândra Chic însemnă slow fashion, produs local, făcut pe îndelete, original și asumat, înseamnă design autentic și responsabil, lucru manual care însumează sute de ore de dichis și bună rânduială, pledoarie pentru consumul de produs românesc și susținerea micului artizan local. Mândra Chic înseamnă conceptul inovativ, introdus în anul 2009 pe piața românească, care mixează bucățele de broderii - uneori chiar de patrimoniu, cu vorbe brodate din folclorul vechi sau contemporan. Mândra Chic înseamnă implicare în comunitățile din care face parte (Țara Făgărașului și Țara Silvaniei), sub formă de locuri de muncă, exerciții de implicare civică, burse sau ateliere de creție dedicate gratuit copiilor. Mândra Chic înseamnă proiectul internațional de călătorie “Suveica Mamei Ruța în jurul lumii”, care are în portofoliu aproape 1 milion de km. Mândra Chic însemnă colecții etnografice, de cărți poștale cu povești, suveniruri, piese de zestre contemporană, cadouri românești emblematice, educație și dezvoltare locală!

luni

HAINE MICI IMPARATESTI - colectie de haine pentru copii

 
Anul trecut, la invitatia celor de la Klumea, am participat la "Ia Mania", un festival de traditii vechi si noi, care are loc in Republica Moldova, pe malul Nistrului. Am fost in juriul unui concurs national de design si ne-a fascinat colectia pentru copii semnata Natalia Stirbu. I-am propus o colaborare si a acceptat imediat! " HAINE MICI IMPARATESTI" este o colectie de hainute pentru copii, din materiale naturale, cu poveste si detalii chic, ascunse sau relevate discret, asemeni jocului dea "v-ati ascunselea"prin odaile unui castel infinit din lumea copilariei.  Colectie de piese unicat, pe care Natalia a creat-o impreuna cu echipa Mandra Chic, special pentru proiectul Coltul Romanes.
  

Piese unicat, ce se vand in scop educativ caritabil (Toti banutii vor fi folositi pentru o tabara mixta, ce se va desfasura in ultima saptamana din iulie, in Romania, pe Valea Barcaului. 10 copii din Republica Moldova vor face un schimb fratesc de povesti cu copii din Romania. Isi vor descoperi radacinile comune si vor pune in valoare individualitatile si caracteristicile particulare, invatand despre frumusetea diferentelor care pot uni:) O intalnire speciala, care sa lege si adune cele bune si sa spele cele rele ... Un proiect derulat in colaborare cu molDeco Chisinau si Fundatia AGAPIS Romania.
http://www.coltulromanesc.ro/pentru-copii.html