Bine aţi venit pe la noi! MÂNDRA CHIC este un atelier-şezătoare / intreprindere socială, în cadrul Muzeului de Pânze şi Poveşti (Mândra/ Ţara Făgăraşului) în care creăm zestre contemporană românească.

duminică

TRAISTE URBANE FAINETraista, în toate formele ei,  este unul dintre laitmotivele care însoțesc povestea oricărei călătorii prin lume. Trăistuța, în mii de chipuri - asemănătoare fiecăruia dintre noi, a străbătut timpurile:  de la bocceluța prinsă în băț, la punguța cu doi bani ori la sacoșa urbană de pânză, până la gențile țanțoșe din piele de crocodil și reinterpretările noastre contemporane.

1. TRAISTA DE ACASA


Din pânză groasă de bumbac 100%, cu mânere din feștilă și cusătură manuală. Textul este brodat mecanic și are peste 5000 de împunsături! Cusătura cuprinde șablonul hărții României și o inimă din simbolistica românească veche, întâlnită în cusăturile de zestre din Țara Silvaniei, care să marcheze Acasă”-ul fiecăruia dintre noi, oriunde s-ar afla! Detalii: Pânză tare de bumbac, cu ținută, românească.  Înaltime: 42 de cm / lățime 38 de cm, baretele 70 cm lungime.  Pret: 90ron  Deadline de execuție: 2-4 săptămâni!
 CUM COMANZI?
 Scrie-ne un email la contact@tarafagarasului.eu și spune-ne unde și cum vrei sa marcăm pe hartă acasă ul” tău. Exemplu: “ Vreau o traistă urbană faină, care să aibă inima cusută în zona județului Sălaj și alături cuvântul Sălaj”. Adresa de livrare, persona de contact, număr de telefon și date de facturare.
 


2. TRAISTA CĂLĂTOARE 

 

Din pânză groasă de bumbac 100%, cu mânere din feștilă și dantelă de mână. Textul este brodat mecanic și are peste 5000 de împunsături! Dantela reprezintă o suveică, simbolul nostru pentru călătorii care țes povești de viață fascinante.  Detalii: Pânză tare de bumbac, cu ținută, românească.  Înaltime: 42 de cm / lățime 38 de cm, baretele 70 cm lungime.  Pret: 120 ron plus taxa de livrare  Deadline de execuție: 2-4 săptămâni! 

CUM COMANZI?
 Scrie-ne un email la contact@tarafagarasului.eu și spune-ne ce culoare vrei să aibă dantela și mesajul brodat. Adresa de livrare, persona de contact, număr de telefon și date de facturare.
-----


Trăistuțele noastre sunt un omagiu adus bunicii, care le țesea la război, cu suveica ei celebră ce colindă prin lume:  "Viata noastra pe lumea asta e ca o calatorie. Nu avem cu noi si a noastra decat o traita mare, pe care trebuie sa ne ingrijim sa o tesem frumos. Cu aia mergem si in vecini si la pretini si la neamuri si la nunta si la oras si… dincolo. Trebuie sa fim foarte atenti c bagam in ea. Sa avem sa lasam la toata lumea cate ceva bun si sa ne mai ramaie si de platit vamile vazduhului cand om pleca... Aveti grija cum va urziti si cum va purtati “traista” prin lume!" Mama Ruță - Maria Zară a lui Cuculaie, din Mandra, Tara Fagarasului, Transilvania, Romania
 Că e la propriu, ori la figurat, traista este unul dintre laitmotivele care însoțesc povestea oricărei călătorii prin lume!