Bine aţi venit pe la noi! MÂNDRA CHIC este un atelier-şezătoare / intreprindere socială, în cadrul Muzeului de Pânze şi Poveşti (Mândra/ Ţara Făgăraşului) în care creăm zestre contemporană românească.

duminică

TRAISTE URBANE FAINE - Traista de acasăCUM COMANZI?

 Scrie-ne un email la contact@tarafagarasului.eu și spune-ne unde și cum vrei sa marcăm pe hartă acasă ul” tău. Exemplu: “ Vreau o traistă urbană faină, care să aibă inima cusută în zona județului Sălaj și alături cuvântul Sălaj”  

Detalii: Pânză tare de bumbac, cu ținută, românească.  Înaltime: 42 de cm / lățime 38 de cm, baretele 70 cm lungime.  Pret:90ron  Clienții Mândra Chic au discount de 20 la sută (în baza codului de client, obținut după prima comandă) Deadline de execuție: 2-4 săptămâni!


POVESTE


Traista, în toate formele ei,  este unul dintre laitmotivele care însoțesc povestea oricărei călătorii prin lume. Trăistuța, în mii de chipuri - asemănătoare fiecăruia dintre noi, a străbătut timpurile:  de la bocceluța prinsă în băț, la punguța cu doi bani ori la sacoșa urbană de pânză și până la gențile țanțoșe din piele de crocodil. 

Trăistuțele noastre sunt un omagiu adus bunicii, care le țesea la război, cu suveica ei celebră ce colindă prin lume: “Avem o singură traistă mare pe sufletul nostru, care musai trebuie să fie frumos ţesută. Cu ea mergem şi în vecini şi la prieteni şi la plimbare și la neamuri şi la nuntă şi prin lume și la oraş şi... dincolo. Trebuie să fim foarte atenţi ce băgăm în ea. Astfel încât să avem să lăsăm la toată lumea cîte ceva bun şi frumos, dar să ne mai rămână suficient cât să plătim și vămile văzduhului când om pleca...” (Mama Ruță) Că e la propriu, ori la figurat, traista este unul dintre laitmotivele care însoțesc povestea oricărei călătorii prin lume!


Traista care inaugurează colecția noastră specială de Traiste Urbane Faine , este 
“Traista de Acasă”. Din pânză groasă de bumbac 100%, cu mânere din feștilă și cusătură manuală. Textul este brodat mecanic și are peste 5000 de împunsături! Cusătura cuprinde șablonul hărții României și o inimă din simbolistica românească veche, întâlnită în cusăturile de zestre din Țara Silvaniei, care să marcheze Acasă”-ul fiecăruia dintre noi, oriunde s-ar afla! 
Un proiect realizat în colaborare cu Coltul Romanesc.ro, pentru proiectul SUVENIR